70 godina postojanja skole

   U Svečanoj sali naše škole, u subotu, 8. aprila u 10 časova, biće otvoreno II Takmičenje mladih solfeđista ''Josif'' 2017. Ovo takmičenje namenjeno je početnicima, najmlađim učenicima osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja, i prva je manifestacija takvog tipa u regionu.

Takmičenje mladih solfeđista ''Josif'' zamišljeno je sa ciljem da učenici još u prvom periodu upoznavanja muzičkih predmeta dobiju priliku da zavole solfeđo kroz druženje i razmenu iskustava sa svojim vršnjacima. Razmatranjem raznovrsnosti koje nam pruža predmet solfeđo, došli smo na ideju da proširimo granice i da – na možda nešto neobičniji način – pristupimo osmišljavanju takmičarskih disciplina, ne prelazeći okvire programskih zahteva predviđenih za početne razrede četvorogodišnjeg i šestogodišnjeg osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja. Ovim putem želeli bismo da pružimo priliku talentovanim učenicima da pokažu svoje znanje, veštine i umeće, a prosečnim učenicima mogućnost da kroz zajednički, timski rad, preskoče granicu prosečnosti i stignu do boljih rezultata, te da nastave da rade i vežbaju.

Svoje umeće će u subotu pokazati 70 učenika I, II I III razreda osnovnog muzičkog obrazovanja. Pored takmičara iz naše škole, nastupiće i gosti iz muzičkih škola u Vrbasu, Vršcu, Valjevu, Kanjiži, Rumi i Novom Sadu. Za regularnost takmičenja zadužen je žiri koji čine Mirjana Balać, Vlasta Orčić (ŠOMO ''Slavenski'' Novi Sad) i Kornelija Vaštag (MŠ ''Josif Marinković'' Zrenjanin), kao i ispitivač Marija Puzić (MŠ ''Petar Krančević'' Sremska Mitrovica) i sekretar žirija Vera Varga (MŠ ''Josif Marinković'' Zrenjanin). Satnicu II Takmičenja mladih solfeđista ''Josif'' možete videti ovde.

U širenju pozitivnog stava prema muzici veliki udeo ima dobra atmosfera, zajedničko muziciranje i druženje, te ćemo se time i voditi. Zato smo osmislili i raznovrsne dodatne aktivnosti, koje za sada ostaju iznenađenje, a u njima će zajedno učestvovati i gosti i domaćini.

U organizaciji i pripremi Takmičenja mladih solfeđista ''Josif'' učestvovali su svi članovi Stručnog veća za teoretski odsek OMO.

DOBRODOŠLI!

Kontakt

Za sva pitanje možete nas kontaktirati putem:

  •  Telefon: +381 (0) 23/561-104

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!