61 festival

Pripremna nastava za upis u srednju muzičku školu

   Poštovani osmaci,

ukoliko volite muziku i razmišljate o svom budućem opredeljenju, a brinete se da ste zakasnili sa muzičkim obrazovanjem – imamo lepu vest za vas! Muzička škola ''Josif Marinković'' organizuje pripremnu nastavu za prijemni ispit za srednju školu, i to baš namenjenu kandidatima koji nemaju završenu nižu školu a želeli bi da se muzički usavrše.

Pripremna nastava počinje 18. februara 2017. godine i održavaće se svake naredne subote u prostorijama škole, sa početkom u 10 časova. Na pripremnoj nastavi upoznaćete se sa zahtevima prijemnog ispita i postepeno sticati – ili razviti već postojeće – veštine i znanja. Stručni kadar muzičke škole uvodiće vas u svet muzike, pa tako sve do samog prijemnog ispita koji se održava početkom juna, pre upisa u ostale srednje škole. To je još jedna pogodnost i šansa koju svakako vredi isprobati!

Zrenjaninska muzička škola nudi mogućnost upisa na tri različita odseka: vokalno-instrumentalni, teoretski, i odsek za dizajn zvuka. Svaki odsek je primamljiv i lep na svoj način. Odgovore na različita pitanja (na primer, koje predmete slušaju srednjoškolci u muzičkoj, ili koje muzičke discipline treba savladati na prijemnom) možete potražiti na našem sajtu u odeljcima ''O nama'' (Delatnost) ili ''Informator'' (Ispiti). Odgovore na mnoga druga pitanja možete dobiti ako pozovete školu na broj telefona 023/561–104 ili uputite elektronsku poštu na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Ipak, najjednostavniji način da rešite sve nedoumice jeste da dođete u Muzičku školu ''Josif Marinković'' koja se nalazi na adresi Trg slobode 7 u Zrenjaninu. 

 

DOBRODOŠLI!

Koncert studenata klavira

   U ponedeljak, 16. januara sa početkom u 18 časova, u Svečanoj sali naše škole održaće se koncert studenata klavira sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Publici će se predstaviti Luka Jovanović, Danilo Kulušić, Kosta Knežević, Dragutin Vučić i Uglješa Brkljač, koji studiraju u klasama profesora Iris Kobal i Ratimira Martinovića. Posetioci će imati priliku da čuju raznovrstan program iz opusa Frederika Šopena: Etide, Skerca, Nokturna, Fantazije i Balade.

Ulaz je slobodan.

DOBRODOŠLI!

Veče solo pesama i operskih arija

 

Pozivamo Vas na veče solo pesama srpskih, ruskih, rumunskih, mađarskih i drugih autora i najlepših arija iz opereta i opera. 

Dela Rosinija, Pučinija, Lehara, Alabjeva, Deliba, Biničkog, Konjvića, Kalmana i drugih izvešće dve umetnice iz Novog Sada, Silvia Minea – sopran i Ružica Pavlović – klavirska saradnja.

Ovaj koncert održaće se 24. oktobra sa početkom u 18 časova, u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković'' Zrenjanin.

Ulaz je slobodan.

 

DOBRODOŠLI!

Veče kamerne muzike XX veka

 

Kamerni trio koji čine Vasa Vučković (klarinet), Marta Dragaš (violina) i Marina Rajnović Babović (klavir) nastupiće 11. oktobra u 19 časova u Svečanoj sali naše škole. Na njihovom koncertu, koji nosi naziv ''Veče kamerne muzike XX veka'', imaćemo priliku da uživamo u delima Arama Hačaturijana, Igora Stravinskog i Pola Šenfilda.

 

   Vasa Vučković je diplomske i master studije završio je u klasi prof. Nikole Srdića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student doktorskih studija kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Subotića. Tokom školovanja usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih solista i pedagoga, kao što su: Michel Arrignon, François Benda, Mate Bekavac,  Jože Kotar, Tadej Kenig, Béla Kovács, Zsolt  Szatmári, Calogero Palermo, Paolo Beltramini, Juan Ferrer, Seiki Shinohe i drugi.

Kao solista, član orkestra i raznovrsnih kamernih sastava nastupao je na festivalima NOMUS, Belef, A-fest, Festival Ljubljana, Europa Cantat, SOMUS, KoMA, Front Festival, Ruid al Sud, Walter Boyekens Festival, kao i u drugim prilikama u zemlji i inostranstvu, uključujući  Italiju, Sloveniju, Mađarsku, Nemačku, Veliku Britaniju, Bosnu i Hercegovinu, Belgiju i Holandiju. Od 2014. godine je na poziciji solo – klarineta MAKRIS NOVOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA.

Nastupao je kao solista sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, orkestrom Kamerata Pančevo i ansamblom Hor Klarineta.

Sa pijanistkinjom Natašom Penezić osnovao je duo Vers la Flamme 2012. godine. Duo je do sada nastupao u mnogim gradovima Srbije, sa repertoarom koji podrazumeva promociju moderne i savremene muzike kao i premijerna izvođenja. Duo je snimao za Radio Novi Sad, te je i nastupao na radijskim emisijama posvećenim klasičnoj muzici.

 

 

Marta Dragaš je svoje muzičko obrazovanje započela u sedmoj godini u rodnoj Rumi. Srednju muzičku školu ''Isidor Bajić'' završila je u klasi prof. Zima Čabe. Za vreme školovanja nagrađena je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Diplomirala je 2008. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Megumi Teshima. Od 2008. zaposlena je u Orkestru opere Srpskog narodnog pozorišta, a iste godine postala je  i stalni član Vojvođanskog simfonijskog orkestra u kome je na mestu vođe drugih violina od 2013. godine. Kao član Noster Modus tria, koji je postojao od 2008. do 2012. godine, pohađala je masterklas pod vođstvom Artemis kvarteta u Berlinu 2011. Kao član gudačkog kvarteta Lira snimala je za CD izdanje albuma Times Of Day Borisa Kovača.

 

 

 

Marina Rajnović Babović rođena je 1985. godine u Zrenjaninu. Klavir je počela da svira sa osam godina u klasi prof. Irene Bugarski u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu. U istoj školi maturirala je u klasi prof. Edite Majorfi. Za vreme srednjoškolskog obrazovanja pohađala je mnogobrojne majstorske kurseve.

Svoje pijanističke studije nastavila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Jokut Mihailović i asistenta Mihajla Zurkovica. Tokom studija nastupala je po Srbiji kao solistkinja i u kamernim sastavima. Održala je solističke koncerte u Rumi, Somboru i Zrenjaninu.

Od 2008. do 2010. godine radi kao klavirski saradnik u Baletskoj školi ''Dimitrije Parlić'' u Zrenjaninu, a potom dobija posao u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu, kao nastavnik klavira i korepetitor. Tokom 2011. godine honorarno radi u Srpskom narodnom pozorištu kao korepetitor baleta i kao član orskestra opere.

Od jeseni 2008. godine pa do 2012. svira u klavirskom triju Noster Modus sa violinistkinjom Martom Dragaš i violončelistkinjom Milicom Svirac. Pored brojnih nastupa, sa tim triom je 2011. pohadjala i majstorski kurs u Berlinu koji je vodio Artemis kvartet.

 

PROGRAM

 

Aram Khachaturian: Trio for Clarinet, Violin and Piano

1.Andante con dolore, con molt’espressione

2.Allegro

3.Moderato

 

Igor Stravinsky: Suite from Historie du Soldat

1.Marche du soldat

2.Le violon du soldat

3.Petit concert

4.Tango – Valse – Rag

5.Danse du Diable

 

Paul Schoenfield: Trio for Clarinet, Violin and Piano

1.Freylakh

2.March

3.Nigun

4.Kozatske

 

ULAZ SLOBODAN.

DOBRODOŠLI!

Kontakt

Za sva pitanje možete nas kontaktirati putem:

  •  Telefon: +381 (0) 23/561-104

Poveži se sa nama...

Mi smo i na socijalnim mrežama.... Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!