61 festival

Satnica za XVII Takmičenje mladih pijanista

Plakat TMPZ 2017 convertedXVII Takmičenje mladih pijanista održaće se u subotu, 11. marta 2017. godine u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu.

Klikom na link možete preuzeti satnicu takmičenja.

DOBRODOŠLI!

Solistički koncert Slavena Balaća

U Svečanoj sali naše škole, u ponedeljak 27. februara, sa početkom u 19 časova, mladi klarinetista Slaven Balać održaće solistički koncert.

   Slaven Balać, rođen 03.04.2003. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Sin Mirjane i Slobodana Balać, svoje interesovanje za muziku pokazuje već u sedmoj godini života, kada postaje učenik svog oca. Od tog momenta svoj talenat i interesovanje za klarinet smatra svojim pozivom. Nakon te spoznaje, roditelji odlučuju da podrede svoje umetničke ambicije sinu, podržavajući ga u ostvarivanju strategijskih ciljeva i operativnih performansi koje definišu izvođačku delatnosti i razvojne faze sopstvenog muzičkog izraza. Kako bi se što više posvetio klarinetu, ispunjavajući lične standarde i ambiciju za postizanjem uspeha u polju umetnosti, uspešno je sproveo proces akceleracije u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu čiji je učenik osmog razreda. Trenutno pohađa treći razred OMŠ „Marko Tajčević“ iz Lazarevca, odelenje u Beogradu, u klasi mr Gorana Stojanovića. Vrednim, svakodnevnim radom i upornim vežbanjem, iterpretirajući dela velikana klarinetske literature, skreće pažnju šire društvene zajednice (domaće i inostrane) na svoj samopregoran rad u domenu izvođaštva na klarinetu. Svoje prve uspehe beleži na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nosilac je 18 prvih nagrada i dva laureata, 8 drugih i dve treće nagrade u Srbiji, Francuskoj, Italiji, Makedoniji, Češkoj Republici i Sloveniji.

Kao jedini učesnik iz Srbije i najmlađi polaznik, uspešno završava seminar klarineta (dodeljen kao specijalna nagrada) u Podsredi (Slovenija) kod prof. Andreja Zupana, za izuzetno izvođenje obavezne kompozicije domaćeg autora na takmičenju „Emona“ u Ljubljani 2013. godine.

Pohađao je seminar i Međunarodnu radionicu za duvačke instrumente u Crnoj Gori kod prof. Sofije Molčanove-Nemačka. Na prestižnom Mc-Gill univerzitetu u Kanadi pohađao je masterklas kod prof. Alana Deganje-Montreal, Kvebek, i prof. Dejvida Krakauera-SAD. U nameri da proširi sopstvene potencijale kako bi proaktivno razvio svoju umetničku karijeru, pridružio se velikoj zajednici globalno orijentisanih mladih ljudi delujući kao član i solista Kamernog sastava i Narodnog orkestra Ansambla „Vila“ iz Novog Sada. Kao solista nastupao je ispred gudačkog orkestra MŠ “Isidor Bajić” iz Novog Sada i duvačkog orkestra “Murohalom”-Mađarska a kao kamerni muzičar u koncertnoj dvorani Kolarčeve zadužbine i svečanoj sali beogradske filharmonije. Stalni je član i solista Filharmonije mladih “Borislav Pašćan” sa kojom je nastupao u Domu kulture Novi Bečej, novosadskoj Sinagogi i Narodnom pozorištu u Beogradu pod upravom maestra Đorđa Pavlovića. Imao je čast da nastupi u Palati Srbija pred predsednikom gospodinom Tomislavom Nikolićem i Patrijarhom Irinejom.

Do sada je imao četiri solistička koncerta: u Novom Bečeju, Lazarevcu, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu i preko 120 javnih nastupa u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Francuskoj, Češkoj Republici, Italiji, Mađarskoj i Kanadi.

U Zrenjaninu će nastupiti sa gostom Stefanom Benčićem (trombon).

 

Program

Slaven Balać, klarinet

X. Lefevre: 7e Sonate

J. Ed Barat: Piece in Sol minor

N. Ostojić:  Rođendanski minjon za klarinet solo

S. Božić: Na Mladu Nedelju

 

Stefan Benčić, trombon

J.G. Albrechtsberger: Koncert sa alt trombon I stav Allegro moderato

L. Grondhal: Koncert za trombon I stav Moderato assai ma molto maestoso

V. Monti: Csardas

***** Pauza *****

Slaven Balać, klarinet

F. V. Krommer: Koncert za klarinet  Es dur op. 36. 

 

ULAZ JE SLOBODAN.

DOBRODOŠLI!

Pripremna nastava za upis u srednju muzičku školu

   Poštovani osmaci,

ukoliko volite muziku i razmišljate o svom budućem opredeljenju, a brinete se da ste zakasnili sa muzičkim obrazovanjem – imamo lepu vest za vas! Muzička škola ''Josif Marinković'' organizuje pripremnu nastavu za prijemni ispit za srednju školu, i to baš namenjenu kandidatima koji nemaju završenu nižu školu a želeli bi da se muzički usavrše.

Pripremna nastava počinje 18. februara 2017. godine i održavaće se svake naredne subote u prostorijama škole, sa početkom u 10 časova. Na pripremnoj nastavi upoznaćete se sa zahtevima prijemnog ispita i postepeno sticati – ili razviti već postojeće – veštine i znanja. Stručni kadar muzičke škole uvodiće vas u svet muzike, pa tako sve do samog prijemnog ispita koji se održava početkom juna, pre upisa u ostale srednje škole. To je još jedna pogodnost i šansa koju svakako vredi isprobati!

Zrenjaninska muzička škola nudi mogućnost upisa na tri različita odseka: vokalno-instrumentalni, teoretski, i odsek za dizajn zvuka. Svaki odsek je primamljiv i lep na svoj način. Odgovore na različita pitanja (na primer, koje predmete slušaju srednjoškolci u muzičkoj, ili koje muzičke discipline treba savladati na prijemnom) možete potražiti na našem sajtu u odeljcima ''O nama'' (Delatnost) ili ''Informator'' (Ispiti). Odgovore na mnoga druga pitanja možete dobiti ako pozovete školu na broj telefona 023/561–104 ili uputite elektronsku poštu na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Ipak, najjednostavniji način da rešite sve nedoumice jeste da dođete u Muzičku školu ''Josif Marinković'' koja se nalazi na adresi Trg slobode 7 u Zrenjaninu. 

 

DOBRODOŠLI!

Koncert studenata klavira

   U ponedeljak, 16. januara sa početkom u 18 časova, u Svečanoj sali naše škole održaće se koncert studenata klavira sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Publici će se predstaviti Luka Jovanović, Danilo Kulušić, Kosta Knežević, Dragutin Vučić i Uglješa Brkljač, koji studiraju u klasama profesora Iris Kobal i Ratimira Martinovića. Posetioci će imati priliku da čuju raznovrstan program iz opusa Frederika Šopena: Etide, Skerca, Nokturna, Fantazije i Balade.

Ulaz je slobodan.

DOBRODOŠLI!

Kontakt

Za sva pitanje možete nas kontaktirati putem:

  •  Telefon: +381 (0) 23/561-104

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!