61 festival

Koncert: Igor Subotin - violina i Tina Nikolovski - klavir

violin and piano by rock violinKoncert Igora Subotina (violina) i Tine Nikolovski (klavir) održaće se u utorak, 15. marta u 17:30 časova u Svečanoj sali naše škole.

Igor Subotin – rođen je 1993. godine u Novom Sadu. Svoje muzičko obrazovanje započinje sa 7 godina u ŠPOMO Josip Slavenski u Novom Sadu u klasi prof. Ružice Kovač. U 2004. godini nastavlja svoje obrazovanje u klasi prof. Vitalija Gulijčuka. Godine 2012. završava srednju muzičku školu ,,Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi prof. Mirjane Bogdanović. Upisuje Akademiju umetonsti u Novom Sadu u klasi prof. Jevgenije Kravcev. Sada je student četvrte godine na Akademiji umetnosti u klasi prof. Miroslava Pavlovića.

Tokom svog školovanja osvojio je brojne pretenciozne nagrade, kako u zemlji tako i u inostranstvu: International Competition for violinists ‘’Petar Toškov’’,‘’Petar Konjović’’, International String Festival in Sremska Mitrovica (String Fest laureat 2012. godine, kao i duo “Ad Libitum” laureat), Republičko takmičenje (Beograd 2008. godine laureat), Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije (prva nagrada), Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ (laureat, kamerna muzika) i mnoge druge u svojoj zemlji. International Competition ‘’Ohrid Pearls’’, ‘’Memorial George Enescu’’, World Competition for Young Violinists Brentonico (Italija).

Bio je član CEIYO (Central European Initiative Youth Orchestra) sezona 2006, 2007, 2008. i 2009. godine. Dobitnik je stipendije za Musica Mundi International Chamber Music Course and Festival for Young Musicians 2010/2011. Waterloo (Belgija). Takođe je i učestvovao i na Music Festival Academy in Moritzburg 2014. godine (Heinrich Schiff). Učestvovao je na Internacionalnom Festivalu u Sarajevu ,,Muzika na žici“ kao solista i član orkestra po pozivu organizatora i prof. Violete Smailović – Huart poznate violinistkinje (2011, 2012).

Aktivni je učesnik Festivala studenata departmana Muzičke umetnosti Akademije Novog Sada (A – FEST) kao solista i kao kamerni izvođač tokom svih godina studija. Koncertmajstor je Akademskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom prof. Andreja Bursaća. Član kamernog gudačkog orkestra  NOMUS 2016. godine.

Dobitnik je nagrade Laureat Vlade AP Vojvodine iz oblasti: Umetnost (muzika ) 2008. godine.

Polaznik je brojnih violinskih masterklasa kod brojnih eminentnih svetskih profesora: Irina Jašvili, Marina Jašvili, Ivri Gitlis, Violeta Smailović – Huart, Mateja Marinković, Blagorodna Tanjeva, Maja Jokanović i Dejan Bogdanović.

 

Tina Nikolovski – rođena je 1980. godine u Nišu. U Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu završila je nižu školu klavira u klasi prof. Miroslave Bulovan, a srednju školu - odsek klavir u klasi prof. Dragoljuba Bugarskog. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu diplomirala je na odseku klavir u klasi prof. Deane Pataković Fasnaht i asistenta Nataše Mitrović. Na istom fakultetu završila je specijalističke studije za kamernu muziku u klasi prof. Ljudmile Gross Popović. Trenutno pohađa završnu godinu doktorskih studija kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnica je više nagrada na Republičkim takmičenjima muzičkih i baletskih škola Srbije, a na Smotri muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima osvojila je treće mesto u kategoriji srednjih škola Srbije. Usavršavala se na seminarima profesora Miroslave Lili Petrović, Kemala Gekića i Ninoslava Živkovića. U toku školovanja, kao solista i kao član klavirskog dua, nastupala je na koncertima u Zrenjaninu – u Savremenoj galeriji, Kulturnom centru, Baroknoj sali, Narodnom pozorištu ,,Toša Jovanović”, Muzičkoj školi Subotica, Muzičkoj školi ,,Isidor Bajić” Novi Sad, kao i u Beogradu u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Studentskom kulturnom centru, Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ i Ruskom domu. Od 2004. godine zaposlena je u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu na mestu profesora klavira, kamerne muzike i klavirskog saradnika na gudačkom odseku i odseku solo pevanje. 2011. godine bila je oficijelni korepetitor takmičenja solo pevača “Obzorja na Tisi” u Novom Bečeju. Trenutno radi i kao saradnik-korepetitor u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu i kao klavirski saradnik Pevačkog društva Prepodobni Rafailo Banatski i Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra Zrenjanina.

Sa Anom Aleksić Šajrer – sopran sarađuje od 2008. godine. 2011. godine upisuju specijalističke umetničke studije za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a 2012. godine specijaliziraju u klasi prof. Ljudmile Gross Popović. U toku studija održale su koncerte u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, u Dečjem kulturnom centru u Beogradu i u Svečanoj sali Muzičke škole ,,Josif Marinković” Zrenjanin. Od 2012. godine pohađaju doktorske umetničke studije za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljudmile Gross Popović gde su trenutno na završnoj godini studija.

 

Program:

 

L. v. Betoven: Sonata za violinu i klavir br. 5 op. 24

Allegro

Adagio molto espressivo

Scherzo

Rondo

 

M. Mihajlović: Bagatele br. 3 i br. 4

 

J. Brams: Sonata za violinu i klavir br. 3 op. 108

Allegro

Adagio

Unpocco presto e con sentimento

Presto agitato

 

H. Vienjavski: Varijacije na originalnu temu op. 15

Rezultati VII Vojvođanskog festivala harfe

   Rezultate VII Vojvođanskog festivala harfe možete pogledati OVDE


Dobrodošli na VII Vojvođanski festival harfe!

   U subotu 12. marta, sa početkom u 10 časova, u Muzičkoj školi ''Josif Marinković'' u Zrenjaninu održaće se VII Vojvođanski festival harfe. Na festivalu će ove godine svoje umeće pokazati učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, kao i studenti harfe.

Takmičarski deo odvijaće se u Svečanoj sali škole prema ustanovljenoj satnici. Nakon takmičenja, u 20 časova će biti upriličen svečani koncert i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima. Na svečanom koncertu ovogodišnji laureati svih kategorija izvešće po jednu kompoziciju, a program će svojim nastupom obogatiti i Duo ''Orfej'' (Marija Basta – harfa, Ivana Damjanov – klavir) koji će izvesti kompoziciju Euridika Helene Sirmiumske.

Ulaz na VII Vojvođanski festival harfe i na svečani koncert je besplatan i otvoren za sve ljubitelje ovog bajkovitog instrumenta.

Više detalja o ovogodišnjem Vojvođanskom festivalu harfe možete pronaći ovde.

Srdačno vas očekujemo!

''Dan otvorenih vrata'' u našoj školi

   Poštovani osmaci,

ukoliko volite muziku i razmišljate o svom budućem opredeljenju, a brinete se da ste zakasnili sa muzičkim obrazovanjem – imamo lepu vest za vas! Muzička škola ''Josif Marinković'' organizuje pripremnu nastavu za prijemni ispit za srednju školu, i to baš namenjenu kandidatima koji nemaju završenu nižu školu a želeli bi da se muzički usavrše.

Pripremna nastava počela je 20. februara i održavaće se svake naredne subote u prostorijama škole, sa početkom u 10 časova. Na pripremnoj nastavi upoznaćete se sa zahtevima prijemnog ispita i postepeno sticati – ili razviti već postojeće – veštine i znanja. Stručni kadar muzičke škole uvodiće vas u svet muzike, pa tako sve do samog prijemnog ispita koji se održava početkom juna, pre upisa u ostale srednje škole. To je još jedna pogodnost i šansa koju svakako vredi isprobati!

Poziv je još uvek otvoren i možete se priključiti pripremnoj nastavi sve do kraja marta.

Zrenjaninska muzička škola nudi mogućnost upisa na tri različita odseka: vokalno-instrumentalni, teoretski, i odsek za dizajn zvuka. Svaki odsek je primamljiv i lep na svoj način. Odgovore na različita pitanja (na primer, koje predmete slušaju srednjoškolci u muzičkoj, ili koje muzičke discipline treba savladati na prijemnom) možete potražiti na sajtu muzičke škole www.josif.edu.rs u odeljcima ''O nama'' (Delatnost) ili ''Informator'' (Ispiti). Odgovore na mnoga druga pitanja možete dobiti ako pozovete školu na broj telefona 023/561–104 ili uputite elektronsku poštu na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Ipak, najjednostavniji način da rešite sve nedoumice jeste da dođete u Muzičku školu ''Josif Marinković'' koja se nalazi na adresi Trg slobode 7 u Zrenjaninu. U ponedeljak, 29. februara, škola će promovisati svoje potencijale i organizovati ''Dan otvorenih vrata'' za sve zainteresovane kandidate i njihove roditelje. Od 16 do 18 časova možete posetiti časove i videti kako izgleda grupna i individualna nastava u našoj školi. U 18 časova održaće se koncert u Svečanoj sali, a nakon toga sledi prezentacija svakog odseka.

DOBRODOŠLI!

Kontakt

Za sva pitanje možete nas kontaktirati putem:

  •  Telefon: +381 (0) 23/561-104

Poveži se sa nama...

Mi smo i na socijalnim mrežama.... Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!