70 godina postojanja skole

Koncerti, maj 2016.

 

Bliži se kraj školske godine, a naši učenici će, već tradicionalno u ovom periodu, održati niz koncerata na različitim lokacijama i sa različitim programskim sadržajima.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

DOBRODOŠLI!

 

 

 

 

Koncerti u Kulturnom centru Zrenjanina:

12. maja 2016. u 18:00

Nastupaju: Hor stednje muzičke škole, solisti i kamerni ansambli

17. maja 2016. u 18:00

Nastupaju: Muzička kreativna radionica - muzičko zabavište pri udruženju ''Kolegijum'', hor pripremnog razreda, solisti i kamerni ansambli

Program: Baklanova, Kečer, Vivaldi, Mocart, Hačaturjan, Rahmanjinov... 

Koncerti u Savremenoj galeriji Zrenjanina:

18. maja 2016. u 19:00 – ''Noć muzeja''

Nastupaju: solisti i kamerni ansambli

Program: Sirmiumska, Milutinović, Blažević, Hendl, Šubert, Brams...

21. maja 2016. u 20:00 – ''Evropska noć muzeja''

Nastupaju: solisti i kamerni ansambli

Program: Ivanić, Lauro, Dancla, Grgin, Tarega, Šuman, Dvoržak, Vilja Lobos, Pjacola...

Koncert u Rimokatoličkoj crkvi:

24. maja 2016. u 19:00

Nastupaju: Hor osnovne muzičke škole, Gudački orkestar osnovne i srednje muzičke škole, solisti i kamerni ansambli

 

Laureati i Zrenjaninska filharmonija!

 

U sali Kulturnog centra Zrenjanina, 14. aprila sa početkom u 20 časova, Zrenjaninska filharmonija će održati koncert povodom obeležavanja 260. godina od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta.

Sa željom da skrene pažnju na mlade talente iz našeg grada, Zrenjaninska filharmonija je pružila mogućnost učenicima Muzičke škole ''Josif Marinković'' koji su prošle godine osvojili titule laureata na prestižnim takmičenjima. Tako će, ispred Filharmonije a pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, izuzetnu priliku da nastupe kao solisti imati: Marko Derikrava, Doroteja Ćirić,  Denis Žiško  – laureati Republičkog takmičenja 2015. u kategorijama svojih instrumenata, i Ivana Damjanov – laureat Republičkog takmičenja 2015. u kategoriji kamernih sastava.

Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin. Ulaz je slobodan!

 

PROGRAM:

Ivana Damjanov – klavir, IV SMŠ

Volfgang Amadeus Mocart: Koncert za klavir i orkestar A-dur, KV 488 op.23, I stav

Marko Derikrava – klarinet, III SMŠ

Karl Marija fon Veber: Končertino, op.26

Doroteja Ćirić – klavir, IV SMŠ

Kamij Sen-Sans: Koncert za klavir i orkestar g-mol, op.22 br.2, I stav

Denis Žiško – truba:, III SMŠ

Ante Grgin: Laura, fantazija za trubu i orkestar

 

 DOBRODOŠLI!

Dobrodošli na Prvo takmičenje mladih solfeđista ''Josif''!


   U Svečanoj sali naše škole, u subotu, 9. aprila u 10 časova, biće otvoreno Prvo takmičenje mladih solfeđista ''Josif'' 2016. Ovo takmičenje
namenjeno je početnicima, najmlađim učenicima osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja, i prva je manifestacija takvog tipa u regionu.

Takmičenje mladih solfeđista ''Josif'' 2016. zamišljeno je sa ciljem da učenici još u prvom periodu upoznavanja muzičkih predmeta dobiju priliku da zavole solfeđo kroz druženje i razmenu iskustava sa svojim vršnjacima. Razmatranjem raznovrsnosti koje nam pruža predmet solfeđo, došli smo na ideju da proširimo granice i dana možda nešto neobičniji načinpristupimo osmišljavanju takmičarskih disciplina, ne prelazeći okvire programskih zahteva predviđenih za početne razrede četvorogodišnjeg i šestogodišnjeg osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja. Ovim putem želeli bismo da pružimo priliku talentovanim učenicima da pokažu svoje znanje, veštine i umeće, a prosečnim učenicima mogućnost da kroz zajednički, timski rad, preskoče granicu prosečnosti i stignu do boljih rezultata, te da nastave da rade i vežbaju.

Svoje umeće će u subotu pokazati 30 učenika I razreda i 21 učenik II razreda osnovnog muzičkog obrazovanja. Pored kandidata iz naše škole, nastupiće i gosti iz Muzičke škole u Vrbasu, kao i iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bačkoj Palanci. Za regularnost takmičenja zadužen je tročlani žiri u sastavu: Ksenija Marjanski (MŠ ''Josif Marinković'' Zrenjanin), Gordana Opačić (ŠOMO ''Slavenski'' Novi Sad) i Jelena Jović (MŠ ''Petar Krančević'' Sremska Mitrovica). Više detalja o Takmičenju mladih solfeđista ''Josif'' možete videti ovde.

U širenju pozitivnog stava prema muzici veliki udeo ima dobra atmosfera, zajedničko muziciranje i druženje, te ćemo se time i voditi. Zato smo osmislili i raznovrsne dodatne aktivnosti, koje za sada ostaju iznenađenje, a u njima će zajedno učestvovati i gosti i domaćini.

U organizaciji i pripremi Takmičenja mladih solfeđista ''Josif'' učestvovali su svi članovi Stručnog veća za teoretski odsek OMO.

 

Dobrodošli!

Najava XVI Takmičenja mladih pijanista

   Šesnaesto po redu Takmičenje mladih pijanista zvanično će biti otvoreno u petak, 18. marta u 19 časova, u Svečanoj sali Muzičke škole ''Josif Marinković''. Tom prilikom biće održan koncert na čijem prvom delu će nastupiti bivši učenici škole, a sadašnji studenti klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu – Tijana Cerović, Kristina Dalea, Marko Mojin i Jelena Lazić. U drugom delu koncerta publika će moći da čuje klavirski duo koji čine Miloš Stanojević i Dragoš Holclajtner, studenti doktorskih studija na odseku za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Na taj način će simbolično biti prikazane i obuhvaćene discipline sada već tradicionalnog Takmičenja mladih pijanista – klavir i klavirski duo – koje su i ove godine koncipirane tako da obuhvataju sve uzraste, od predkategorije, preko kategorija za osnovno muzičko obrazovanje, do srednje škole. Program koncerta možete videti ovde.

Učenici iz različitih delova Srbije imaće priliku da pokažu svoje izvođačke veštine tokom 19. i 20. marta, a u nedelju u 12 časova biće proglašeni pobednici. Na završnom koncertu nastupiće oni koji se pokažu kao najuspešniji, tako da program ovog koncerta ostaje iznenađenje. Kandidate će ocenjivati stručni žiri koji čine eminentni pijanisti i pedagozi, profesor Milan Miladinović, profesor Srđan Dalagija i profesorica Melita Mironović. Satnicu nastupa takmičara, kao i ostale detalje vezane za Takmičenje mladih pijanista, možete videti ovde.

Takmičenje je i ove godine otvorenog karaktera, te su svi poznavaoci i ljubitelji umetničke muzike dobrodošli. Srdačno Vas očekujemo!

Poveži se sa nama

Mi smo i na socijalnim mrežama. Poveži se sa nama da budemo u kontaktu!